13 Σεπ 2008

Το Μονή CERNει Καράβι!

Καλή και άγια -Βατοπαιδινή!- η πολιτική ανάλυση, αλλά κομματάκι μας κούρασε θεοσεβούμενοι αναγνώστες και αποφασίσαμε να ελαφρύνουμε για τούτο το άρθρο το υφάκι μας, γιατί από τη μια το βάρος των αναλύσεων από την άλλη το βάρος από τα κιλά που πήραμε καλοκαιριάτικα, το blogακι ήρθε κι έγινε ασήκωτο!

Πολλή σκόνη φάγαμε νεοέλληνά μου σε πατάρια, κελάρια, αποθήκες και χαμοκέλες αυτόν τον καιρό. Ψάχναμε μπας και κανένας παππούς ή καμιά γιαγιά είχε παραχώσει τίποτα χρυσόβουλα, βουλοκέρια, φιρμάνια, φετφάδες κι άλλα τέτοια μήπως πάρουμε κι εμείς ένα κομματάκι γης τώρα που τρέχει και το κτηματολόγιο. Κατά προτίμηση καμμένης γης, ώστε να διευκολύνουμε και την επόμενη Κυβέρνηση. Μην την παραλάβει εκείνη ολόκληρη και μπουκώσει με τη μια. Ας σηκώσουμε όλοι μαζί το βάρος!

Όσο λοιπόν εμείς ψάχναμε για τα χρυσόβουλα των Αυτοκρατόρων του Βυζαντίου και τα φιρμάνια του Μωάμεθ-χρήσιμα πράματα δηλαδή - οι κουτόφραγκοι ψαχούλευαν λέει να βρούνε το "σωματίδιο του Θεού" στο CERN. Η διασύνδεση των ζητημάτων είναι πλέον προφανής. Θα στην αποκαλύψω εδώ, τυχεράκια, για να πουλήσεις και μούρη στους αγράμματους!

Μόλις βρεθεί λοιπόν το ιερό σωματίδιο, θα μεταφερθεί στο Άγιο Όρος, με την πρέπουσα μεγαλοπρέπεια και με τιμές Αρχηγού Κράτους, ώστε να εκτεθεί σε προσκύνημα. Φυσικά, υπάρχει το αντίστοιχο χρυσόβουλο που παραχωρεί τη δικαιόχρηση όλων των συναφών σωματιδίων στη Μονή, ώστε να κλείσει κι αυτός ο ιστορικός κύκλος. Μη με ρωτάς σε ποια Μονή. Δεν ξέρω.

Ξέρω όμως ότι η ιστορία κάνει κύκλους, όχι γιατί οι ιστορικοί αντιγράφουν ο ένας τον άλλον - κι όλοι μαζί τη Ρεπούση!- αλλά γιατί οι κύκλοι στην πραγματικότητα είναι αυτοί που γράφουν την ιστορία. Κύκλοι έκαναν λόγο για την παραίτηση του Βουλγαράκη, κύκλοι έκαναν λόγο για δυσαρέσκεια του Μαξίμου, κύκλοι παντού. Μέχρι και νέος κύκλος ξεκινά για το ΠΑΣΟΚ λένε -ποιοι άλλοι;- κύκλοι!

Γύρω-γύρω όλοι δηλαδή και στη μέση το καράβι της Νέας Δημοκρατίας να παλεύει με τη φουρτούνα που σηκώθηκε στη θάλασσα των δημοσκοπήσεων. Τα κατάλευκα, άσπιλα και αμόλυντα πανιά της παράταξης με το ηθικό πλεονέκτημα σκούρηναν μέσα στην καλογερική μαυρίλα. Κι όταν χάνεις και τον κατ΄ εξοχήν αρμόδιο, τον Υπουργό της Ναυτιλίας ντεε!, τότε μεγαλόσχημε αναγνώστη μου, κλάφ' τα. Που πάει το καράβι; Πως θα σωθεί;

Μην ανησυχείς όμως εσύ, σοφέ καταδείκτη του "καταλληλότερου"! Και πάλι ο Ελληνο-Χριστιανικός Πολιτισμός, εκπληρώνοντας το ιστορικό του καθήκον, θα δώσει τη λύση, ως άλλος από μηχανής θεός. Άγγελος εξ' αυρανού με τη μορφή ανασφάλιστου εργαζόμενου σε αναψυκτήριο του Κορωπίου θα σου φωνάξει με φωνή μεγάλη: "Το Μονή CERNει Καράβι!". Μπας και σε ξυπνήσει από το λήθαργο. Ή μήπως καλύτερα όχι;

Δεν υπάρχουν σχόλια: