16 Ιαν 2012

Προπαγάνδα ή Αλήθεια;


Προφανώς ο Πόσδαγλης είναι ένα θέμα που "καίει".
Αρκετοί επειδή δεν βρίσκουν στο διαδίκτυο σχετικές αναφορές για τον ίδιο και το έργο του, θεωρούν ότι το όλο ζήτημα είναι ψέμα, προπαγάνδα, hoax ή οτιδήποτε άλλο.
Εντάξει λοιπόν: ο Πόσδαγλης δεν υπήρξε ποτέ. Όνειρο ζω μη με ξυπνάτε.

Όμως!

Για να δούμε υπάρχουν αλλού σε διαφορετικές πηγές -ανεξάρτητες - ψήγματα αυτών που ισχυρίζεται ο "ιδεατός" - υποτίθεται - Πόσδαγλης;


  • Χάρτης-Γερμανοί-Αμερικάνοι-Πετρέλαια.

τι γράφει ο οικονομικός συντάκτης κ. Κωνσταντίνος Κόλμερ στο βιβλίο του «Τα πετρέλαια της Ελλάδος» (Εκδόσεις "Λιβάνη", 2006  όπου γράφει «......... Το πετρέλαιο που υπάρχει στην Ελλάδα το είχαν επισημάνει οι Γερμανοί γεωλόγοι της Βέρμαχτ, κατά την διάρκεια της Κατοχής, όταν ερευνούσαν όλο τον ορυκτόν πλούτο της χώρας. Ως διά μαγείας τα σχετικά πορίσματα βρέθηκαν το 1973 στα χέρια της γερμανικής εταιρείας «Βίντερσχαλ», η οποία, προκειμένου να μην εμφανισθεί η ίδια, προτίμησε να συνεταιρισθεί με την καναδική «Ωσεάνικ». 

Από το apodimos.gr

Προπαγάνδα κι αυτό; Τυχαίο; Στημένο; Το βιβλίο του Κόλμερ -πλούσιο σε χάρτες!- γράφτηκε το 2006, σε ανύποπτο χρόνο και μπορείτε να το αγοράσετε οπουδήποτε και σήμερα. Οι διάφοροι ινστρούχτουρες που βγήκαν να μιλήσουν για προπαγάνδα σχετικά με τον Πόσδαγλη, δεν διαβάζουν ούτε τα σύγχρονα βιβλία και τρέχουν σε...παλαιοπωλεία; 

Προσέξατε τι γράφει; Το επαναλαμβάνω: "Το πετρέλαιο που υπάρχει στην Ελλάδα το είχαν επισημάνει οι Γερμανοί γεωλόγοι της Βέρμαχτ, κατά την διάρκεια της Κατοχής, όταν ερευνούσαν όλο τον ορυκτόν πλούτο της χώρας.". 
Συγγραφέας Κόλμερ 2006, όχι Πόσδαγλης 1952!

Συγγνώμη σύντροφοι: Πρώτη φορά ακούτε ότι οι Ναζί στην Κατοχή έκαναν λεπτομερή γεωλογική έρευνα; Και πρώτη φορά ακούτε ότι το αρχείο πέρασε σε Αμερικανούς; Πρώτη φορά όμως ακούτε για τον Πόσδαγλη ε; 


  • Στο χάρτη που δημοσιεύεται εδώ -ευχαριστούμε! -και αλλού (επίσης ευχαριστούμε) φαίνονται κάποια στοιχεία.

Ορισμένοι βιάστηκαν να "δουν" αγωγούς πετρελαίου, τονίζοντας - ηθελημένα ή άθελα - τη "συνομωσιολογική" πλευρά. Όμως ο χάρτης του Πόσδαγλη αναφερόταν σε αγωγό; Τόσο "απλά";

Πριν βιαστούν  ορισμένοι να κρίνουν το χάρτη δίκην "παντογνώστη", ας στοχαστούν και ας ψάξουν στο διαδίκτυο ή αλλού για κάτι που θα μπορούσαν να διαβάσουν κι εδώ. Κι αυτό προπαγάνδα, κι εδώ ο "φανταστικός" Πόσδαγλης; Πρώτη φορά ακούν οι σύντροφοι που βιάστηκαν να μιλήσουν και να κρίνουν, για το γεωπολιτικό "όνειρο" των Γερμανών; Ναι; Την πλωτή διασύνδεση Αραβικών -διάβαζε πετρελαιοπαραγωγών - χωρών μέσω Σουέζ και διέλευση από άλλες επίσης ενεργειακά ενδιαφέρουσες χώρες (Ελλάδα, Ρουμανία ) μέσω πλωτών καναλιών και Δούναβη, με τα μεγάλα λιμάνια του Βορρά; Ο Πόσδαγλης το λέει; Μα αυτός δεν υπάρχει καν! Ψάξτε εσείς να βρείτε ποιος ή ποιοι άλλοι τα λένε -όχι ο Πόσδαγλης φυσικά:"υπάρχουν φιλόδοξα σχέδια - μελέτες χωρίς κόστος για ένα πλωτό ποτάμι που θα μπορεί να συνδεθεί με τον Δούναβη, το Ρότερνταμ, Άμστερνταμ, Αμβούργο. ". 


Προφανώς δεν ισχυρίζομαι ότι γνωρίζουν όλοι για τον Πόσδαγλη. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Προφανώς όμως δεν είναι ανάγκη να γνωρίζει κανείς τον Αινστάιν ως πρόσωπο για να γνωρίζει Φυσική ή τον Αριστοτέλη για να μιλήσει για Φιλοσοφία. 

Εξάλλου ο Πόσδαγλης δεν υπήρξε ποτέ! Έτσι δεν είναι;

Υ.Γ. Ευχαριστώ όλους όσους ζητούν το βιβλίο ή το χάρτη. Το βιβλίο δεν το έχω στην κατοχή μου εντούτοις θα το "βρω". Ως αντίγραφο φυσικά. Υπάρχουν ακόμη Έλληνες εκεί όπου δεν φαντάζεται κανείς. Όσο για το χάρτη, για τους μεν πραγματικά ενδιαφερόμενους για την ουσία θα είναι ικανοποιημένοι εφόσον πρόκειται για πιστό αντίγραφο, για τους "άλλους" απλώς ας μην ασχολούνται.  Όχι, το πρωτότυπο δεν θα το δείτε-δούμε μάλλον ποτέ, αφού είπαμε δε βρίσκεται στις βιβλιοθήκες "κοινών θνητών". Δυστυχώς μόνο αντίγραφα θα βλέπουμε. Αν και θεωρούσα αυτονόητη την διευκρίνιση ας το γράψω και ξεκάθαρα. Ναι, κάποιος φίλος μου έστειλε αντίγραφο της σελίδας του χάρτη κι όχι ΤΟΝ χάρτη. Φανταστείτε ότι πάτε με το σημειωματάριό σας σε μια βιβλιοθήκη με σπάνια βιβλία και αντιγράφετε μια σελίδα από ένα βιβλίο που δεν μπορείτε ή δεν σας επιτρέπεται να φωτογραφήσετε, να σκανάρετε ή να σκίσετε τη σελίδα. Αυτά!

4 σχόλια:

Διογένης είπε...

Έτσι μπράβο ρε αδερφέ "χώστα" τους, αλλά μην πολύ ασχολείσαι με δαύτους, οι περισσότεροι είναι επαγγελματίες σχολιαστές!!!

Ανώνυμος είπε...

θυμαμαι τον παππου μου που ελεγε πως στη διαρκεια της κατοχης, ειχαν βρει οι γερμανοι πετρελαιο κοντα στον ποταμο Εβρο στην περιοχη του Σουφλιου, αλλα τσιμενταρισαν τη γεωτρηση.Ηταν τοτε διοικητης καποιος Βιλι,ο οποιος ειχε σκοτωσει πολλους αμαχους,μεταξυ αυτων κ παιδια,σαν αντιποινα για τις επιθεσεις των αγωνιστων εναντια στο γερμανικο στρατο.Επισης ελεγε πως ειχαν βρει κ ουρανιο πανω απο τα χωρια Σιδηρω κ Κοτρωνια κοντα στο Χιλια προς τα ελληνοβουλγαρικα συνορα

Ανώνυμος είπε...

Όλοι γνωρίζουν (ή τουλάχιστον θα έπρεπε να γνωρίζουν) ότι στην Κεφαλλονιά κατά την κατοχή γινόταν εξόρυξη πετρελαίου για τις ανάγκες των Γερμανών.

Ανώνυμος είπε...

Παίδες μούφα είναι...
Ο χάρτης των Ναζί δε γίνεται να έχει την πρώην Γιουγκοσλαβία και την ΕΣΣΔ χωρισμένες!
Για δείτε το λίγο καλύτερα...
;)