19 Ιαν 2012

Οι Γερμανοί, το Ευρώ, η Ευρωζώνη και άλλα παραμύθια...

       Συνεχίζοντας την έρευνα σχετικά με την σχέση Γερμανίας-Ευρώ-Ευρωζώνης, φαίνονται ορισμένα πολύ ενδιαφέροντα πράγματα. 
          Αν δεν σας άρεσε ο Πόσδαγλης, κανένα πρόβλημα. Πάμε να δούμε τι άλλο υπάρχει.
          Το 2009, πολύ πριν μπουν στο τραπέζι οι όροι της νέας οικονομίας με τα "κουρέματα", τα "μνημόνια" και όλα τα συναφή, γράφτηκε ένα άρθρο στην "Daily Mail", τη γνωστή βρετανική εφημερίδα που πέρασε μάλλον απαρατήρητο. Τι έλεγε αυτό το άρθρο; 
             Κατ αρχάς υπάρχει εδώ για όποιον ενδιαφέρεται.
        Για όσους βαρεθούν να το διαβάσουν παραθέτουμε κάποια αποσπάσματα.
       Μετά από πολλά χρόνια, αποχαρακτηρίστηκε το έγγραφο με κωδικό EW-Pa 128, του αμερικανικού στρατού το οποίο αναφέρει ότι στις 10 Αυγούστου του 1944 στο ξενοδοχείο Maison Rouge στο Στρασβούργο και υπό το βάρος της επικείμενης ήττας των Ναζί, συναντήθηκαν μερικές πολύ ισχυρές προσωπικότητες των Ναζί προκειμένου να συζητήσουν για το μέλλον και πως θα διατηρήσουν ζωντανό το όραμα του Ράιχ.
                  Εν ολίγοις – το άρθρο είναι στα αγγλικά και στη διάθεση του καθενός (όχι γραμμένο από τον Ισίδωρο Πόσδαγλη για τους αμφισβητίες) – η κεντρική ιδέα του κειμένου λέει το εξής:
«Germany and France were the drivers behind the European Coal and Steel Community (ECSC), the precursor to the European Union. The ECSC was the first supranational organisation, established in April 1951 by six European states. It created a common market for coal and steel which it regulated. This set a vital precedent for the steady erosion of national sovereignty, a process that continues today.»

Δηλαδή ότι η Γερμανία και η Γαλλία ήταν οι δυνάμεις πίσω από την ΕΚΑΧ – την ένωση πρόδρομο της ΕΟΚ και κατόπιν της ΕΕ- και την ίδρυσή της το 1951 (Σ.Σ. Ο Πόσδαγλης εκδίδει το πόνημά του ένα χρόνο μετά για τους ανιστόρητους που έσπευσαν να πουν ότι το 1952 ήταν περίπου στην προϊστορική εποχή!!!) υποσκάπτοντας την ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ (!) και αυτό είναι κάτι που συνεχίζεται και σήμερα. Προσοχή: ΔΕΝ τα γράφει ο Πόσδαγλης αυτά. Είναι άρθρο της Daily Mail του 2009!!!
Επίσης καταγράψτε άλλη μια φράση-κλειδί του άρθρου: «Some of the leading figures in the Nazi economy became leading builders of the European UnionΔηλαδή ορισμένοι από τις ηγετικές προσωπικότητες της οικονομίας των Ναζί έγιναν οι ηγήτορες της ΕΕ!!! Αλίμονο, ο αρθρογράφος δεν αναφέρει κάποια ονόματα, κανείς δεν τολμά να το κάνει εξάλλου.

Μπορεί κάποιος να αντιπαραθέσει το επιχείρημα: «Εντάξει, αυτά τα λένε οι Βρετανοί, κλασσικοί πολέμιοι της ιδέας της Ευρωπαϊκής Ενοποίησης.»

Για να δούμε.

Στο επόμενο άρθρο μας θα απαντήσουμε στα ερωτήματα:
·         Ποιο ήταν το «Λόμπυ των Χημικών» (the chemical lobby) των Ναζί και πως συνεχίστηκε η επιρροή και η παρουσία του στην εποχή μετά το Β΄ ΠΠ μέχρι σήμερα και πως επηρεάζουν την τύχη της Ελλάδας και της Ευρώπης;
·         Ποια η σχέση αυτού του «Λόμπυ» με τα πετρέλαια και τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδας;
·         Ποια είναι μερικά από τα πιο ηχηρά και πασίγνωστα ονόματα Γερμανών ή «κοντά στους Γερμανούς» προσωπικοτήτων (Γάλλων, Πολωνών κλπ) που διαμόρφωσαν και διαμορφώνουν τον Ευρωπαϊκό οικονομικό χάρτη;
Για πρόγευση και επειδή οι αναγνώστες μας είναι δύσπιστοι και καλά κάνουν, πάρτε κι ένα Pdf έτσι για να μη λένε μερικοί, μερικοί…μη φοβάστε, δεν είναι του Πόσδαγλη!

Δεν υπάρχουν σχόλια: