14 Ιουν 2012

Το Απόρρητο Σενάριο της Επόμενης Ημέρας!


Των εκλογών φυσικά.
Ο Αλέξης -σαν έτοιμος από καιρό - έκλεισε την πόρτα πίσω του και κάθισε στην δερμάτινη πολυθρόνα.
-Έτσι είναι λοιπόν το Γραφείο του Πρωθυπουργού! σκέφτηκε.
Σε μια στιγμή πέρασαν από μπροστά του όλα τα σπουδαία πολιτικά βήματα που έπρεπε να κάνει μέχρι να φτάσει εδώ: τη σαΐτα που έριξε στον δάσκαλο στο Δημοτικό, όταν άκουσε για πρώτη φορά για την 28η Οκτωβρίου, την αποβολή που έφαγε όντας μόλις στην Α' Γυμνασίου όταν ζωγράφισε ένα κατακόκκινο σφυροδρέπανο στο βιβλίο της Οικιακής Οικονομίας και μετά το πέταξε με δύναμη στον πίνακα, όταν για πρώτη φορά εξελέγη Πρόεδρος του 15μελούς στο Λύκειο υποσχόμενος ότι θα εξασφαλίσει μέσω επαναδιαπραγμάτευσης με το Λυκειάρχη πάνω από 19 σε όλους τους συμμαθητές του. Και σε όλα τα μαθήματα φυσικά!
-Τελικά είναι ταλέντο η πολιτική...μουρμούρισε.
Χαμογέλασα ειρωνικά γιατί σκέφτηκε κάτι μπαρμπάδια της Αριστεράς που του έλεγαν να προσέχει τι λέει, πως το λέει και κυρίως να είναι ντόμπρος απέναντι στο λαό.
-Μπούρδες! μονολόγησε. Η πολιτική είναι ταλέντο! Ή τόχεις ή δεν τόχεις!
-Κι εσύ αγόρι μου τόχεις! φώναξε κι έφτιαξε κάπως τη φράτζα, ρίχνοντας μια κλεφτή ματιά στο γυαλιστερό πρες-παπιέ που τώρα αντανακλούσε το σχεδόν εφηβικό του πρόσωπο.
-Και τώρα...ας ασχοληθούμε και με τα σοβαρά! Δουλειά λοιπόν!
Πάτησε ένα γαλάζιο κουμπάκι στο τηλέφωνο και η γλυκιά φωνή της γραμματέως ακούστηκε:
-Παρακαλώ κύριε Πρωθυπουργέ!
-Ε...πως σε λένε κοπελιά; ρώτησε ο Αλέξης.
-Τζίνα κύριε Πρωθυπουργέ! Απάντησε η γραμματέας.
-Λοιπόν, Τζίνα θέλω να μιλήσω με την Μέρκελ. Μπορώ; Και θα με φωνάζεις Αλέξη.
-Τώρα κύριε...ε..Αλέξη;
-Ναι. Τώρα αμέσως.
-Μάλιστα.
Πέρασαν λίγα λεπτά. Το τηλέφωνο χτύπησε κι ο Αλέξης σήκωσε το ακουστικό με αυτοπεποίθηση.
-Ναι;
-Αλέξη, η Καγκελάριος της Γερμανίας στη γραμμή.
Για τη δική σας διευκόλυνση παρακάμπτω τα διαδικαστικά και μεταφέρω τους διαλόγους στα ελληνικά.
-Αλέξη;
-Κυρία Καγκελάριε τι κάνετε;
-Καλά Αλέξη, συγχαρητήρια για την εκλογή σου.
-Ευχαριστώ κυρία Καγκελάριε. Ξέρετε σας καλώ για να ξεκινήσουμε.
-Τι Αλέξη; Απάντησε η Μέρκελ απορημένη.
-Την επαναδιαπραγμάτευση. Ξέρετε εμείς θέλουμε να κ...
Η γραμμή διακόπηκε. Ο χαρακτηριστικός ήχος ακούστηκε κι ο Αλέξης φώναξε τη γραμματέα.
-Τζίνα! Έπεσε η γραμμή!
-Να ξανακαλέσω;
-Ναι.
Μετά από λίγα λεπτά...
-Κυρία Καγκελάριε;
-Αλέξη;
-Έπεσε η γραμμή. Λοιπόν εμείς θα...
-Αλέξη.
-Ναι;
-Άστο!
-Δηλαδή;
-Άστο. Τα λέμε.
Η γραμμή ξανάκλεισε.

Την επόμενη μέρα ο Αλέξης, ο νεοεκλεγείς Πρωθυπουργός, έκανε το πρώτο του διάγγελμα στον Ελληνικό Λαό:
"Ελληνίδες και Έλληνες, φίλοι και φίλες, σύντροφοι και συντρόφισσες. Η Κυβέρνηση της Αριστεράς είναι πραγματικότητα. Και το πρόγραμμά μας για την καταγγελία του Μνημονίου γίνεται κι αυτό πραγματικότητα και δεν ήταν άλλη μια υπόσχεση. Γι' αυτό προχωράμε άμεσα στα παρακάτω μέτρα:
-Διπλασιάζουμε τη φορολογία στα εισοδήματα πάνω από 20.000ευρώ. Αυτό το εισόδημα είναι υπερβολικό για μια χώρα με τόση ανεργία και τόσους ανθρώπους χωρίς εισόδημα.
-Φορολογούμε τα ακίνητα πάνω από 30 τετραγωνικά ως ελάχιστη πράξη ανταπόδοσης μιας Αριστερής Κυβέρνησης προς τους άστεγους συμπολίτες μας
-Η ελληνική ναυτοσύνη και οι χιλιάδες Έλληνες ναυτικοί δεν μας αφήνουν αδιάφορους όπως τις προηγούμενες Κυβερνήσεις: το αφορολόγητο του ναυτικού κεφαλαίου γίνεται πλέον απαραβίαστo.
-Η Αριστερά της ισότητας, η Αριστερά της δικαιοσύνης είναι Κυβέρνηση: όλοι οι μισθοί και οι συντάξεις, χωρίς εμείς να εξετάζουμε ποιος είναι ο υπάλληλος και τι ψηφίζει, μειώνονται κατά 20%. Τέλος οι διακρίσεις, τέλος οι ανισότητες και τα παραθυράκια.
-Η περιουσία του ελληνικού λαού, του μικροσυνταξιούχου και του μεροκαματιάρη που είναι στις τράπεζες προστατεύεται με τις κοινές μετοχές που επιλέγουμε ως επαναστατικό τρόπο επανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.
Και δε σταματάμε. Δεν τελειώσαμε!
Μέχρι το τέλος της τετραετίας που μας εμπιστεύτηκε ο Λαός μας, θα έχουμε καταβάλλει κάθε προσπάθεια επαναδιαπραγμάτευσης για την αύξηση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα. Για την κατάργηση των χαρατσιών. Για όλα τα μέτρα που οι προδοτικές και αντιδραστικές πολιτικές ντόπιες και ξένες έχουν επιβάλλει. Ήδη, γίνεται προσπάθεια να συζητήσουμε με τους εταίρους μας σε νέα βάση για την αύξηση του επιδόματος ανεργίας. Και θα το καταφέρουμε! Να είστε σίγουροι! Στο μεθεπόμενο κιόλας συμβούλιο κορυφής οι Ευρωπαίοι θα εξαναγκαστούν να εξετάσουν το ενδεχόμενο μια τέτοια φιλολαϊκή πρόταση να περάσει ως σημείο που χρειάζεται επαναδιαπραγμάτευση μόλις η χώρα ολοκληρώσει τον μόλις τρίτο κύκλο επαφών της με την Τρόικα που ήδη αποδυναμώνουμε.
Γιατί αυτό θα πει Κυβέρνηση Αριστεράς.
Με γοργά βήματα θα ξαναφέρουμε τη χώρα στο δρόμο της κοινωνικής δικαιοσύνης!"
Για την αντιγραφή, Τυχαίος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: