13 Ιουν 2013

Προς κ. Πρωθυπουργό:KEEP CALM και Συνέχισε να Κλείνεις!


Εκεί στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, στη Βρετανία και κατά τις πρώτες επιθέσεις των Ναζί, το Υπουργείο Πληροφόρησης (προπαγάνδας δηλαδή, αλλά από τη Συμμαχική πλευρά) προκειμένου να διατηρεί ψηλά το ηθικό των πληττόμενων Βρετανών, τύπωνε και διένειμε διάφορες αφίσες με πατριωτικό περιεχόμενο. 


Σε μια από αυτές είχε επιλεγεί μια χαρακτηριστική φράση:keep calm and carry on". Δηλαδή "παραμείνετε ψύχραιμοι και συνεχίστε ".
Βρετανικό φλέγμα και χιούμορ μαζί.
Φανταστείτε τα εχθρικά βομβαρδιστικά να σφυροκοπούν το Λονδίνο και μια κόκκινη αφίσα με άσπρα γράμματα να παροτρύνει το κοινό απλώς να διατηρήσει την ψυχραιμία του και να συνεχίσει ό,τι έκανε. Ό,τι έκανε απλώς; Κι  όμως. Αν ο αγρότης συνεχίσει να καλλιεργεί, ο φοιτητής να σπουδάζει, ο εργαζόμενος να εργάζεται ή ο καταναλωτής να αγοράζει λίγο τσάι για το απογευματινό έθιμο, η πατρίδα δεν πρόκειται να χαθεί. Θα συνεχίσει να επιβιώνει εφόσον επιβιώνει η καθημερινότητα. Δε χρειάζεται τίποτα παραπάνω, αν καταφέρει κανείς να διατηρήσει την καθημερινότητά του. Ανεξάρτητα αν γύρω του γίνεται χαλασμός.

Πολύ φασαρία λοιπόν για το κλείσιμο της ΕΡΤ. Λίγο η μέθοδος "σοκ", λίγο η διάχυση του φόβου πως αν "περάσει" του Σαμαρά ίσως ακολουθήσουν κι άλλα παρόμοια "πλήγματα" στο αδηφάγο τέρας που λέγεται Ελληνικός Δημόσιος Τομέας, ήρθε και χάλασε την καθημερινότητα.
Κι όμως. Στην ουσία, πρόκειται απλώς για μια διαδικασία αναπόφευκτου εξορθολογισμού, δεδομένων των οικονομικών συνθηκών (αν δεν το καταλάβατε οι κουτόφραγκοι βαρέθηκαν να πληρώνουν σε θαλασσοδάνεια τους συνδικαλο-κομματο-θρεμμένους δημόσιους οργανισμούς μας) η οποία διαδικασία θα συνεχιστεί.
Κι όχι για κανένα άλλο λόγο, αλλά για τον απλούστερο λόγο που κινεί την ανθρωπότητα από γενέσεως κόσμου: την ανεπάρκεια πόρων. Οικονομικών πόρων.

Όταν ο καλός θεούλης έδιωξε τον Αδάμ - παρακαλώ οι φίλοι της Χρυσής Αυγής να μη διαβάσουν παρακάτω, πρόκειται για εβραιοχριστιανική ιστοριούλα!- από την αφθονία του Παραδείσου, τον έστειλε στην "κόλαση" της πραγματικής οικονομίας. Οι διαθέσιμοι πόροι στην "κόλαση" εκτός Παραδείσου, απλώς δεν επαρκούν για όλους. Κι ο θεούλης προειδοποίησε: Με τον ιδρώτα του προσώπου σου θα βγάζεις ψωμάκι!
Πραγματική οικονομία! Αν ήθελες υπερεπάρκεια πόρων ας έμενες στον Παράδεισο!

Περιορισμένα λοιπόν τα έσοδα, ο Πούτιν δεν ήρθε τελικά, και ο Σαμαράς έκανε αυτό που θα έκανε ακόμη κι ο Λένιν: απλώς άρχισε να κλείνει Οργανισμούς.

Και προφανώς μέσα από όποια διαδικασία επιλεγεί τελικώς, εκλογές ή αλλαγή Πρωθυπουργού ή ακόμη και υποχώρηση των άλλων δύο κυβερνητικών εταίρων, η συνέχιση της διαδικασίας κλεισίματος δημοσίων οργανισμών είναι αναπόφευκτη.

Επελέγη η ΕΡΤ ως και συμβολικώς έχουσα ιδιαίτερο βάρος αφού το γεγονός "επικοινωνήθηκε" παγκοσμίως. Ποιος θα μάθαινε ότι ο Σαμαράς έκλεισε το "Κέντρο Αναπαραγωγής Χταποδιού" (έχουμε και από τέτοιο);

Άρχισε λοιπόν το Μνημόνιο να εισβάλλει και να εκκαθαρίζει το σκοτεινό "βαθύ κράτος" του Ελληνικού Δημόσιου τομέα.

Οπότε γιατί να κάνει τη "δουλειά" κάποιος άλλος; Κι ο Σαμαράς μας κάνει! Κι αν "καεί" πολιτικά, τι έγινε; Εξάλλου, νομίζω ότι αυτή η γενιά πολιτικών (ΓΑ Παπανδρέου, Καραμανλής, Σαμαράς, Βενιζέλος, Τσίπρας για να αναφέρω μερικούς) δεν διεκδικούν δα και τις δάφνες των επιφανέστερων ιστορικά Ελλήνων Πολιτικών.
Μάλλον κάποια άλλα επίθετα έχεις στο μυαλό σου, το ίδιο κι εγώ.

Γι' αυτό σου λέω: άσε το Σαμαρά να κάνει αυτό που πρέπει.
Κύριε Σαμαρά μου μη σταματάς!

Keep Calm και Συνέχισε να Κλείνεις Δημόσιους Οργανισμούς!
Έστω και τυχαία, έστω και με κλήρωση. Καλό θα κάνεις!

Δεν υπάρχουν σχόλια: